Meny
Blogg

Fem direktflyg från Arlanda som du inte visste om

Som en van användare av sökmotorer för att hitta billiga flyg, börjar jag få riktigt bra koll på de flesta flygbolag som flyger från Arlanda och till vilka destinationer som de flyger. Tyvärr så försvann några intressanta direktflyg för några veckor sedan, när Monarch och Air Berlin gick i konkurs. Riktigt tråkigt, Air Berlin till Berlin har varit en prisvärd och pålitlig rutt med många bra anslutningar runt om i Europa och världen. Men den enes död, den andres bröd. Vi får väl helt enkelt vänta några veckor och se om något annat bolag köper upp delar av Air Berlin och plockar upp rutterna.

För er som vill hitta några andra alternativ än Berlin och Manchester för en snabb och prisvärd weekendresa, finns några relativt okända guldkorn att upptäcka med direktflyg. Ingen av rutterna nedan tar längre än tre timmar, så det går att åka hit med minimal ansträngning. Så vad väntar du på?


EINDHOVEN, Nederländerna

Nederländernas designhuvudstad och en stad där innovation och högteknologisk industri frodas. Här har du en ung och relativt okänd stad att upptäcka! Om inte alla museum och all spännande designshopping tilltalar dig, kan du alltid se en fotbollsmatch med stadens stolthet PSV Eindhoven. Eindhoven är en bra utgångspunkt för en biltripp i Belgien och södra Nederländerna, då Rotterdam eller Antwerpen bara ligger en timme bort med hyrbil.

FLYG: Hit flyger du från Arlanda med Transavia – ett flygbolag i KLM/Air France-gruppen.

BOENDE: I designhuvudstaden bor du så klart på ett designhotell. I centrala Eindhoven, inrett i Philips gamla fabrikslokaler ligger snygga och prisvärda Inntel Hotels Art Einhoven.


LYON, Frankrike

Hörde jag någon säga Michelin-krog? I Lyon är det ganska så sannolikt, då det sägs vara den mest Michelinkrogstäta staden i världen. Lyon är Frankrikes tredje största stad, med museum och historiska platser i världsklass. Här finns faktiskt hela två romerska amfiteatrar, som härstammar från tiden då Lyon var den romerska staden Lugdunum för 2000 år sedan.

FLYG: Hit flyger du med direktflyg från Arlanda med Easyjet under vinterhalvåret

BOENDE: På centralt belägna Okko Hotels Lyon Pont Lafayette, som är både snyggt och prisvärt.


BASEL, Schweiz

Schweiz näst största stad delas i två delar av Rhen och är sammanknuten av 6 vackra broar. Man kan nästan säga att Basel är lite som ett Europeiskt treriksröse, där staden ligger i gränslandet mellan Schweiz, Tyskland och Frankrike. Faktiskt så sträcker sig Basels förorter över landsgränserna och vissa museum som anses ligga i Basel, ligger faktiskt i Tyskland. Basel är känt för sina många museum och sin fina gamla stad, men staden är en perfekt språngbräda för vackra Colmar, Strasbourg, Europa park och Schwarzwald.

FLYG: Hit flyger du med direktflyg med Easyjet under vinterhalvåret

BOENDE: Känn dig som hemma bland Josef Frank-kuddarna på hotell Nomad. Urbant, industriellt och med mycket trädetaljer. Det här är snyggt!


CHAMBERY, Frankrike

Skidåkare, hör upp! Det har kommit ett direktflyg till de franska alperna!! 50 minuter med bil från Chambéry hittar du bland annat Les 3 Vallées (Val Thorens, Courchevel, Brides-les-Bains) och Les 7 Laux.  Men det finns många många fler inom 2 timmars bilkörning, bland annat Val d’Isere.

FLYG: Hit flyger du med direktflyg under skidsäsong med SAS.

BOENDE: Slå på stort och bo på lyxiga hotel Le Val Thorens. Ski-in/Ski-out, svanenfåtöljer och inomhuspool med spa. Så här borde alla skidsemestrar vara!


KRAKOW, Polen

Vad nu? Krakow med direktflyg är väl inte något nytt? Helt riktigt. Men för mig har Krakow med direktflyg varit begränsat till lågprisbolag från Skavsta, vilket inte är min grej. Nu finns äntligen flera bra alternativ från Arlanda.

FLYG: Både Norwegian och SAS flyger direkt till Krakow.

BOENDE: Vi bor gärna på Hotel Indigo, som förutom att alltid bjuda på snygga, välstädade och familjära hotell, dessutom har ett riktigt bra läge i Krakow.

Om bloggaren

Resebloggare, fotograf och familjeäventyrare med över 50 länder i bagaget. Eva älskar resor som innehåller vacker natur, vandringskängor och vällagad mat. På resebloggen Rucksack tar hon med dig till världens alla hörn med hjälp av sina inspirerande bilder och texter.