Meny
Blogg

Barnkalas i Stockholm

Vad ska du hitta på detta år på barnkalaset? Låt någon annan fixa det åt dig!

Barnkalaspaketen brukar innehålla en timmes aktivitet och sedan mat+tårta/glass och ett rum att äta i. Lägg märke till att vissa ställen har minimiantal på barnen.

Bowlingkalas

Bowlingkalas är kul även för de som inte har spelat bowling tidigare! När barnen bowlar kan man fälla upp ”bumpers”-staket som hindrar klotet från att åka ner i rännorna på sidan av bowlingbanan. Ofta är det dessutom discokalas, vilket ökar pluspoängen.
New Bowl Center (Gullmarsplan)

Lekland

Det finns gott om lekland runt om Stockholm! Ett av de mest populära är LekoBus, som passar för yngre skolåldern.
LekoBus (Nacka Strand)
Leos Lekland (flera ställen i Stockholm)

Disco

Hemma Hos Kaj (Hammarby Sjöstad) har det bästa stället för ett riktigt discokalas med popcornmaskin, pizza, chokladfontän och rökmaskin! Föräldrar bjuds på ett glas cava.

Baka och pyssla

Pyssel på kalas passar bäst för barn i skolåldern och i mindre grupp.
The Creativity House (Kungsholmen) – Måla porslin

Klättra

De allra flesta barn älskar att klättra! Så varför inte ett klätterkalas med instruktör? Kolla om det finns lokal för fikat – annars får man boka hos närliggande café eller ha en picknick.
Klätterverket (Sickla)
Karbin (Västberga)

Laserdome

För tjejer och killar som är för stora för lekland med bollar (7år+) är laserdome ett lekland för både vuxna och barn. Ofta finns också ”fångarna på fortet”-kalas för barn över 10 år. Mat och lek i cirka 1,5 timme.
LaserFortet (Norrmalm)
Laserdome (Norrmalm)

Kunskap och roligt i ett paket!

Många museum i Stockholm anordnar kalas med spännande visningar och god mat från deras restauranger. Dock kan det vara bra att tänka på att det ofta inte är möjligt att boka kalas under högsäsong (lov och storhelger) och att tiderna är ofta utanför ordinarie öppettider. Inte billigt, men med hög kvalitet på innehållet!
Skansen (Djurgården)
Junibacken (Djurgården) – Teater
Livrustkammaren (Gamla Stan) – Prinsess/prinskalas på slottet
Tekniska museet (Gärdet) – Gör ditt eget nyhetsprogram
Naturhistoriska riksmuseet (Universitetet) – Dinorauriekalas

För lite större äventyrare

Det finns såklart alternativ som är snäppet dyrare än ovanstående kalas. Det gäller kalas med motorer inblandade. Men oj så kul!
Gokart Stockholm (Hammarby Sjöstad)

Om bloggaren

Resebloggare, gastronaut, fotograf och familjeäventyrare med över 55 länder i bagaget. Eva älskar resor som innehåller vacker natur, vandringskängor och vällagad mat. På resebloggen Rucksack tar hon med dig till världens alla hörn med hjälp av sina inspirerande bilder och texter.

Inga kommentarer ännu

    Skriv en kommentar