Bloggportalen
Meny
Förenade arabemiraten

Bab Al Shams Desert Resort – Dubai – Förenade Arabemiraten

När ni har tröttnat på shopping och höga hus i Dubai, finns en lite mer unik känsla att hitta i öknen. Bab Al Shams Desert Resort and Spa ligger 45 minuter med bil från Dubais internationella flygplats, i närheten av Endurance City. Men trots det relativt korta avståndet till staden, syns inte ett spår av skyskrapor på Bab Al Shams. Hotellet är helt omgivet av böljande sanddynor i gyllengula nyanser och det är väldigt tyst och lugnt. Vi bokade en av hotellets bilar för att ta oss till hotellet och vi blev hämtade med en stor amerikansk 4wd SUV på flygplatsen. I bilen serverades vatten och fruktjuicer, allt medan bilen med helljusen på åkte rakt ut på en becksvart och spikrak väg i öknen. Väl framme på det sandfärgade fortliknande hotellet, blev vi snabbt omhändertagna och visade till vårt rum.

Bab Al Shams Hotell - UAE

Hela hotellet är byggt i klassisk arabisk stil, med tunga röda mattor, mässingljuslyktor och terrakottafärger. Rummet bestod av en gigantisk och mycket skön king size-säng (modell xxl), en soffhörna, en TV-vägg och badrum med badkar. På bordet i rummet fanns fyllda dadlar och vindruvor som fylldes på varje dag. Några vattenflaskor per dag ingick på rummet, men i 40-gradig värme på ett femstjärnigt hotell hade jag förväntat mig mer gratis vatten.

Hotellområdet är som taget ur tusen och en natt, med små smala gångar med vackra lyktor, vatteninstallationer, palmer och bänkar med stoppade kuddar. Att vandra runt här när solen är på väg att gå ner, är ren och skär avkoppling.

Det finns solstolar och parasoller i överflöd så det är absolut ingen stress att gå ner till poolen. Poolen består av flera områden, där stora delar ligger under tak.  Det finns till och med en pool med kallvattenduschar för varma dagar. Allt är väldigt välskött och rent. Poolhanddukar läggs ut av personalen och pool servicen serverar mat och dryck. Utsikten från poolen över ökenlandskapet är oslagbar, under de varmaste timmarna på dagen är det otroligt skönt att ligga under tak i poolen och bara flyta runt och titta på sanddynorna.

Frukostbuffén är omfattande, med både västerländsk och arabisk frukost. Här hittar du allt från kamelmjölk till krämig labne och färskpressade frukt och grönsaksjuicer.

Det finns sju restauranger på hotellet, varav den ena – Al Hadheerah – ligger på avstånd av en kort golfbilstur. På vintern är det en open air restaurang, på sommaren är den i ett stort luftkonditionerat tält. Här serveras en gigantisk grillbuffé med lokala läckerheter till lokal underhållning. En helkväll som avslutas med ett stort bord med favoritsötsaker med mycket pistagenötter och honung.

Det finns en barnklubb på hotellet, med aktiviteter hela dagarna om man vill det. Det är även underhållning på hotellet på kvällarna i form av kamelridning och uppvisning av falkar. Internet är tillgängligt över hela området och funkar perfekt även vid poolen.

Så vad blev det samlade familjebetyget?

Bab Al Shams Desert Resort & Spa är ett sagolikt hotell som gärna kan besökas även under hettan på sommaren, dessutom till ett lite mer plånboksvänligt pris än under vintern. Vi älskade det och skulle gärna åka tillbaka!

[yasr_multiset setid=0]

Vill du läsa mer från Förenade Arabemiraten?
Om bloggaren

Resebloggare, gastronaut, fotograf och familjeäventyrare med över 55 länder i bagaget. Eva älskar resor som innehåller vacker natur, vandringskängor och vällagad mat. På resebloggen Rucksack tar hon med dig till världens alla hörn med hjälp av sina inspirerande bilder och texter.

Inga kommentarer ännu

    Skriv en kommentar