Rucksack
En svensk reseblogg för äventyrliga familjer
Förenade arabemiraten Hotell

Bab Al Shams Desert Resort, Dubai

När ni har tröttnat på shopping och höga hus i Dubai, finns en lite mer unik känsla att hitta i öknen. Bab Al Shams Desert Resort and Spa ligger 45 minuter med bil från Dubais internationella flygplats, i närheten av Endurance City. Men trots det relativt korta avståndet till staden, syns inte ett spår av skyskrapor på Bab Al Shams. Hotellet är helt omgivet av böljande sanddynor i gyllengula nyanser och det är väldigt tyst och lugnt. Vi bokade en av hotellets bilar för att ta oss till hotellet och vi blev hämtade med en stor amerikansk 4wd SUV på flygplatsen. I bilen serverades vatten och fruktjuicer, allt medan bilen med helljusen på åkte rakt ut på en becksvart och spikrak väg i öknen. Väl framme på det sandfärgade fortliknande hotellet, blev vi snabbt omhändertagna och visade till vårt rum.

Hela hotellet är byggt i klassisk arabisk stil, med tunga röda mattor, mässingljuslyktor och terrakottafärger. Rummet bestod av en gigantisk och mycket skön king size-säng (modell xxl), en soffhörna, en TV-vägg och badrum med badkar. På bordet i rummet fanns fyllda dadlar och vindruvor som fylldes på varje dag. Några vattenflaskor per dag ingick på rummet, men i 40-gradig värme på ett femstjärnigt hotell hade jag förväntat mig mer gratis vatten.

Hotellområdet är som taget ur tusen och en natt, med små smala gångar med vackra lyktor, vatteninstallationer, palmer och bänkar med stoppade kuddar. Att vandra runt här när solen är på väg att gå ner, är ren och skär avkoppling.

Det finns solstolar och parasoller i överflöd så det är absolut ingen stress att gå ner till poolen. Poolen består av flera områden, där stora delar ligger under tak.  Det finns till och med en pool med kallvattenduschar för varma dagar. Allt är väldigt välskött och rent. Poolhanddukar läggs ut av personalen och pool servicen serverar mat och dryck. Utsikten från poolen över ökenlandskapet är oslagbar, under de varmaste timmarna på dagen är det otroligt skönt att ligga under tak i poolen och bara flyta runt och titta på sanddynorna.

Frukostbuffén är omfattande, med både västerländsk och arabisk frukost. Här hittar du allt från kamelmjölk till krämig labne och färskpressade frukt och grönsaksjuicer.

Det finns sju restauranger på hotellet, varav den ena – Al Hadheerah – ligger på avstånd av en kort golfbilstur. På vintern är det en open air restaurang, på sommaren är den i ett stort luftkonditionerat tält. Här serveras en gigantisk grillbuffé med lokala läckerheter till lokal underhållning. En helkväll som avslutas med ett stort bord med favoritsötsaker med mycket pistagenötter och honung.

Det finns en barnklubb på hotellet, med aktiviteter hela dagarna om man vill det. Det är även underhållning på hotellet på kvällarna i form av kamelridning och uppvisning av falkar. Internet är tillgängligt över hela området och funkar perfekt även vid poolen.

Så vad blev familjebetyget? Sagolikt hotell som gärna kan besökas även under hettan på sommaren, dessutom till ett lite mer plånboksvänligt pris än under vintern.

Läge
Rum
Poolområde
Restauranger
Service
Average

Bab Al Shams Desert Resort & Spa

Bab Al Shams Placeholder
Bab Al Shams

Du kanske också gillar...

No Comments

    Gör mig glad och skriv en kommentar