Meny
Storbritannien

6 familjevänliga restauranger i London

Det är inte svårt att hitta bra restauranger i London om man googlar runt lite, det är snarare svårt att välja restaurang med tanke på det stora utbudet. Men hur lätt är det att hitta en bra restaurang när du reser med barn? Små (och stora) ben blir trötta när man minst anat det. Magar kurrar och man behöver äta vid helt fel tillfälle. Här kommer mina favoriter i London: allt från en futuristisk afternoon tea, till den bästa brunchen för familjer och en lyxig lunch med Michelinstjärna. Några restauranger kräver bokning lååååångt i förväg, andra är bättre att ta till när humöret sviktar och du behöver mat snabbt.

Bästa afternoon tea med barn: SKETCH

Du kan boka en traditionell afternoon tea på Ritz och vara supernöjd, men du kan boka en afternoon tea på Sketch och ta upplevelsen till en helt ny nivå. Det här är ett ställe som du kommer att berätta om för alla kollegor och kompisar och definitivt ett ställe som du kommer att minnas för resten av livet. I en rosa restaurang med plyschmöbler och absurda svartvita teckningar på väggarna serveras en fantastisk afternoon tea för hela familjen. För de vuxna är tillbehöret så klart champagne, för barnen ingår en ljuvlig liten nalle iklädd en stickad Sketch-tröja. Missa inte att gå på toaletten, det är nästan en utomjordisk upplevelse! I ett rum fyllt av stora ägg under ett tak av flerfärgat mosaikglas hittar du toaletterna. Varje ägg är en toalett.

Sketch är så populärt att du nästan bokar din afternoon tea före du bokar flygbiljetterna till London. Enklast bokar du via Bookatable, där du lätt kan hitta lediga tider. Om det finns några…

Sketch – Gallery – Afternoon Tea
9 Conduit Street, London, W1S 2XG

Toaletterna på Sketch

Bästa brunchen: BILL’S

Om du akut blir hungrig när du utforskar Londons gator, är Bill’s ett prisvärt ställe för hela familjen. Med en hel hög med restauranger runt hela Storbritannien är sannolikheten stor att du har en Bill’s alldeles i närheten. Med olika menyer från morgon till kväll är detta ett populärt ställe att hänga med vänner för en brunch på helgerna med en Bloody Mary och en Eggs Benedict. Prisvärd barnmeny med många alternativ och en fräsch meny med brittisk touch för vuxna med flera vegetariska alternativ. De har dessutom en riktigt snygg grafiska profil.

Bill’s
Finns på över 20 ställen i London. Den närmast Regent Street / Picadilly ligger på 36-44 Brewer St.

Bästa value-for-money: KITCHEN W8

Vill du käka på en Michelin-krog utan att betala skjortan? Söndagar har snygga Kitchen W8 i Kensington High Street erbjudande om 3-rätters gourmé-lunch för under £40. Läs mer om menyerna (ändras hela tiden) och boka på deras webbplats. Ingen barnmeny, men det finns oftast någon av varmrätterna som faller i kidsens smak. Menyn skulle jag klassa som brittisk med en fransk twist.

Kitchen W8
11 – 13 Abingdon Road, Kensington

Bästa utsikten: GALVIN AT WINDOWS

London är inte känt för sina restauranger med utsikt, men på Michelin-krogen Galvin at Windows hittar du på 28:e våningen en härligt klassisk restaurang med en riktigt bra utsikt över London. Även här kan du komma riktigt billigt undan om du bokar via Bookatable och sätter dig till bords innan klockan 19 – deras grymma 3-rätters middag inklusive en Bellini kostar då endast £33 per person. Här finns även en barnmeny med ett löjligt bra pris på £10.

Galvin at Windows
London Hilton, 22 Park Lane, London

Bästa kedja: WAGAMAMA

Inte alls unikt för London (finns även i Stockholm), utan en kedja med restauranger över hela Storbritannien som tilltalar alla som gillar vällagad och snabb japansk/asiatisk mat. Wagamama serverar ramen, gyoza, japansk curry, teppanyaki och omakase – i princip allt utom sushi. Jag blir alltid väldigt nöjd med deras ramen och deras ingefärakyckling är en vinnare. Barnmenyn funkar bra även för kräsna barn. Fördelen med Wagamama är att du alltid har någon i närheten av där du är och inga bokningar krävs (även om det är populärt). Snabbt, bekvämt och alltid gott!

Wagamama
En stor mängd restauranger i London, men 42 Great Marlborough street ligger väldigt nära Regent Street.


Bästa mexikanska familjerestaurangen: WAHACA

Mexikansk street food när den är som bäst – det känns nästan som att man är i Mexiko! Finns på 16 färgglada ställen i London, med prisvärd mat som tilltalar hela familjen. Smårätterna är bäst!

Wahaca
Finns bland annat vid St Pauls – One New Change, London EC2V 6AG

Om bloggaren

Resebloggare, gastronaut, fotograf och familjeäventyrare med över 55 länder i bagaget. Eva älskar resor som innehåller vacker natur, vandringskängor och vällagad mat. På resebloggen Rucksack tar hon med dig till världens alla hörn med hjälp av sina inspirerande bilder och texter.

2 Kommentarer

 • Eric
  3 maj, 2018 at 23:12

  Hur gör man på bookatable när man vill boka in barnen med. Lägger man in hur många man är men sen säger att de ska ha barnmeny?

  Svara
  • Eva på rucksack.se
   3 maj, 2018 at 23:20

   Hej Eric! Vi brukar boka bord på Bookatable för 3 (2 vuxna och 1 barn), sedan har vi ibland hört av oss till restaurangen efter bokningen och informerat dem om att vi är 2+1 (speciellt på dyra restauranger med fasta menyer har det känts bäst att kolla innan…). Men det var aldrig något problem på restaurangerna i London, där bokade vi bara för tre och dök upp. Hade inte restaurangerna barnmeny så fick vi halvportioner av ”vuxenmaten”, vilket passade vår dotter perfekt. 🙂

Skriv en kommentar