Blogg Resetips Singapore

Var ska man bo i Singapore?

Inlägget innehåller annonslänkar till Hotels.com

 

Snart åker jag tillbaka till en av mina absoluta favoritstäder – Singapore! Genom åren har det blivit åtskilliga resor hit och hela familjen älskar stadens myller, mat och alla aktiviteter det finns för barn. Men om du aldrig har varit i Singapore tidigare – i vilken del av staden ska man bo? Var hittar man bra restauranger? Hur långt är det till närmsta tunnelbana? Finns det någon shopping i närheten? Här kommer en lista på tre områden som vi gillar att bo i när vi är i Singapore och tips på fem hotell för alla smaker. Vi har bokat ett av hotellen för vår kommande resa – kan du gissa vilket?


Orchard Road

Julskyltning på Orchard road

Singapores allra största shoppinggata är fylld av stora shoppingcentrum som även har massor med bra restauranger. Det finns gott om tunnelbanestationer (Orchard längst västerut, Somerset i mitten och Dhoby Ghaut i östra delen) och längs med hela gatan finns luftkonditionerade gångar under jorden mellan shoppingcentren, så du slipper fukten och eftermiddagsregnet.
FÖRDEL: Mitt i shoppingsmeten och med gott om restauranger och kommunikationer
NACKDEL: Massor med folk på gatan alla dagar året om, nästan dygnet runt

Hotelltips på Orchard

Hippt – YOTEL Singapore Orchard Road

Jag går igång på hela konceptet på hotellet YOTEL Singapore Orchard Road och Yoshi och Yolanda – hotellets robotar som rör sig runt på hotellet och servar dig med handdukar med en glad touch screen. Läget på hotellet är fantastiskt bra, det ligger i västra änden av Orchard Road. Rummen är små med futuristisk design. Vissa rum har en extrasäng hängande på väggen, vilket gör hotellet passande även för små familjer. Vill du inte betala för frukosten finns gott om budgetställen i närheten där du kan köpa dig en billig frukostmacka. Observera – här finns ingen pool. Närmsta tunnelbana är Orchard.

Klassisk lyx – Regent Singapore

Det finns många klassiska lyxhotell i Singapore, Regent Singapore har den klassiska design du förväntar dig av ett Four Seasons, med oklanderlig service och en stor och välskött pool. Hotellet ligger i närheten av Yotel i västra änden av Orchard Road, med gångavstånd till shopping, restauranger och nöjen. Hotellet har några år på nacken (öppnade 1988), men är väldigt välskött. Närmsta tunnelbana är Orchard.

 


Sentosa

Siloso Beach

Om du vill få lite sol, grönska, bad och relax, ligger nöjesön Sentosa bara några kilometer från centrala Singapore. Här hittar du flertalet grymma resorts med stora pooler och det är inte svårt att roa sig på någon av öns stränder, sevärdheter, nöjesparker och vattenland.
FÖRDEL: Känslan av att komma bort från staden, fast du är mitt i den. Luftigt och grönt!
NACKDEL: Tar lite tid att komma in till city

Hotelltips på Sentosa

Resortkänsla – W Singapore

Varför inte bo några dagar här ute på W Singapore och vila upp dig från stadens brus – det är ju poolväder året om i Singapore! W är som vanligt sensationellt designat in i minsta detalj och har en stor pool med utsikt mot havet. Hotellet har 240 rum och ett stort spa. Riktigt riktigt coolt!


Chinatown

Chinatown Singapore

Myllrande, kaotiskt och alldeles galet härligt – Singapores Chinatown är fullt av människor, shopping och mat dygnet runt. Här finns hotell i alla prisklasser, även om det de senaste åren öppnat några av Singapores coolaste boutiquehotell här. Tunnelbanan ringar in stadsdelen och det är gångavstånd till endera stationen Chinatown eller Raffles Place.
FÖRDEL: Här har du allt på en armlängds avstånd! Prisvärda hawker places under rispapperlampor och nära kommunikationer!
NACKDEL: Chinatown kan kännas lite trångt, här är alltid mycket folk!

Hotelltips i Chinatown

Nyaste – Six Senses Duxton

Ett av de nyaste (april 2018), och i mina ögon mest spännande, hotellen i Singapore just nu är Six Senses Duxton. Om du en gång har bott på ett Six Senses hotell så vet du vad du kan vänta dig av hotellkedjans första stadshotell. Här hittar du oklanderlig enkel design i ett varsamt renoverat historiskt hus med bara 49 rum. Här bor du lite längre från tunnelbanan (750 meter till China Town MRT), men hotellet har gratis cyklar till utlåning.

Boutique – Amoy

AMOY är ett litet boutiquehotell med bara 37 rum mitt i det historiska myllret i China Town. Här är du omgiven av mängder av små butiker och restauranger, men har bara några hundra meter till tunnelbanan Raffles Place. Vackra detaljer i rummen och historisk miljö. Observera – här finns ingen pool.


 

Inlägget innehåller annonslänkar till Hotels.com

Alla hotell i denna artikel är utvalda av mig och synpunkter, texter och bilder är mina egna.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Lämna ett svar