ChopChop i Jönköping

Vägkrogstest på E4: ChopChop i Jönköping

Vi åker ofta ut på utflykter och bilsemestrar, men det finns ett stort hinder för mig när det gäller att bila en längre semester i Sverige: Maten efter vägarna. Nog för att jag älskar god mat på bra restauranger, men inte när jag bara vill komma fram till slutdestinationen. Då vill jag bara att det ska vara snabbt, fräscht och gärna med mycket grönsaker. Efter att ha käkat hamburgare två dagar i rad, kände vi att nu var det nog. Inga mer pommes, tack! Jag satte igång och googlade efter vettiga alternativ kring Jönköping och hittade ChopChop som låg någon kilometer från E4:an, men med bra läge som skulle göra det snabbt och smidigt att köra upp på motorvägen igen.

Om någon av er har bilat i USA har ni säkert stött på Panda Express – en snabbmatskedja med över 1500 restauranger som alltid dyker upp på sidan om vägen när man behöver den. Jag har ofta sagt att vi behöver en liknande kedja i Sverige och nu verkar vi alltså ha en! Sedan 2011 också och med 20 restauranger, jag har verkligen inte hängt med 🙂

ChopChop i Jönköping

ChopChop visade sig vara ett snabbmatställe med blandad Asiatisk snabbmat där man väljer en bas (vitt ris, fried rice eller nudlar) och sedan väljer en huvudrätt bland de thai/kinesiska/japanska maträtterna. Barnstorlek 55 SEK och vuxen 95 SEK. Efter beställning tog det knappt 3 min tills vår beställning var klar. Serverat på engångstallrikar och med en fortune cookie. Riktigt bra snabbasiat, min röda curry var riktigt god, om än lite söt. Dottern var nöjd med sin chicken cashew och mannens lime chicken hade helt rätt konsistens.

Fräscha bord och ren toalett, vi var ute på vägen igen efter 30 minuter! Perfekt! Det enda de skulle kunna ha lagt lite mer kärlek på hade varit uteplatsen (inte ordningfixad, trots att det var 27 grader ute)

Så, vad blev det samlade familjebetyget?

Tummen upp! Gott, snabbt och prisvärt. Precis det man önskar när man ska köra långt på E4:an.

Hur hittar man hit?

ChopChop i Jönköping ligger alltså inte synligt från E4:an, men det är värt en liten omväg. Det låg bara ett par minuter från E4:an och det var snabbt och smidigt att åka upp på motorvägen igen.

Chop Chop A6
Sjukhusgatan 12
553 05 Jönköping

Fler restauranger hittar du på ChopChops hemsida.

ChopChop i Jönköping

LÄMNA EN KOMMENTAR

0 kommentarer

  Lämna ett svar

  Brahehus - Gränna - Sweden

  Fotoalbum från Vätterns östra strand

  Åk inte E4:an om du inte har bråttom, ta hellre vägen utefter Vätterns östra strand. Måste-stopp efter vägen är någon av de sötdoftande polkagrisfabrikerna och Brahehus, men fortsätt upp mot Ödeshög och besök den gamla klosterruinen Alvastra och stanna till och läs på Sveriges mes kända runsten – Rökstenen.

  OM Mig

  Hej och välkommen till Rucksack – resebloggen för alla med reseglädje och upptäckarlust!

  Jag som skriver här på Rucksack heter Eva Gyllenberg och jag hoppas att du här på bloggen ska hitta massor med inspiration och resetips för din nästa resa. Här finns guldkorn för alla som gillar vandring, natur, historia och upplevelser – oavsett ålder!

  Vill du komma i kontakt med mig? Maila mig på info@rucksack.se

  FACEBOOK

  Nationalparker

  Restips