Förenade Arabemiraten


Det är verkligen inte svårt att aktivera sig i Förenade Arabemiraten! Dubai är både ett emirat och en pulserande stad, med massor av sevärdheter i världsklass. Här möts gammalt och nytt i en magisk blandning av kultur och innovation. Det finns verkligen allt här för både familjer, soldyrkare, shoppingfantaster och adrenalinjunkies. Vill du ha ett lite lugnare resmål beger du dig istället till Ras Al-Khaimah och njuter av de vackra stränderna och prisvärda boendet.

Vädret? Förenade Arabemiraten är ett resmål året om, även om somrarna kan bli i hetaste laget. Du behöver i princip aldrig oroa dig för regn. Visst, det kommer lite regn ibland under vintern, men det är väldigt efterlängtade droppar.

Vet du inte var du ska börja? Vi har besökt Förenade Arabemiraten fem gånger och bott på palmen och i marinan i Dubai, ute i öknen och vid stranden i Ras Al Khaimah. Här hittar du min reseguide!

FAKTA

Huvudstad: Abu Dhabi
Språk: Arabiska
Statsskick: Monarki – federation av 7 autonoma emirat
Emirat: Abu Dhabi, Ajman, Fujairah, Sharjah, Dubai, Ras al-Khaimah & Umm al-Qaywayn
Valuta: Emiratisk Dirham (AED) (1 AED=2,67 SEK jan 2019)
Tidsskillnad: +2 timmar (+3 timmar vintertid)
Flygtid: Cirka 6 timmar non-stop
Befolkning: 5,6 miljoner (2014)

Varmaste månaden: Augusti (Max:41°C, Min:30°C)
Kallaste månaden: Januari (Max:23°C, Min:14°C)


Senaste inläggen från Förenade Arabemiraten

Hilton Ras Al Khaimah Resort & Spa

Har du aldrig hört talas om Ras Al Khaimah? Det är du inte ensam om. Men om jag säger Dubai, så är jag ganska så säker på att du känner till det populära emiratet i Förenade Arabemiraten. Här är Persiska vikens stränder fortfarande relativt orörda, skyskraporna få och priserna lägre än i den glittriga grannen Dubai.

Läs mer

Bab Al Shams Desert Resort, Dubai

När ni har tröttnat på shopping och höga hus i Dubai, finns en lite mer unik känsla att hitta i öknen. Bab Al Shams Desert Resort and Spa ligger 45 minuter med bil från Dubais internationella flygplats, i närheten av Endurance City. Men trots det relativt korta avståndet till staden, syns inte ett spår av…

Läs mer

The Ritz-Carlton, Dubai

Dubai måste vara den stad i världen som har flest femstjärniga hotell. Att hitta lyxigt boende här är inte svårt, det svåra är att hitta ett prisvärt lyxigt och familjevänligt boende. Vi valde efter mycket research att boka in oss på 5 dagar på Ritz-Carlton Dubai på Jumeriah beach i juni 2014 och i juli…

Läs mer

Förenade arabemiraten Placeholder
Förenade arabemiraten