Österrike

Hallstatt-Österrike

Vår första resa till Österrike var planen att vi skulle vandra i alperna. Efter två dagar med hällregn så gav vi upp och åkte till solen i Gardasjön istället. Sedan dess har vi varit tillbaka flera gånger, men jag kan inte minnas att vi någonsin har haft speciellt bra väder? Men Wien i julskrud är bedårande vackert, alperna är alltid undersköna (om inte molnen ligger lågt) och Hallstatt och Salzburg är riktiga pärlor.

Vill du läsa mer om resten av Europa? Titta in på min Europa-sida!


Senaste inläggen från Österrike

5 coolaste äventyren i underjorden

Det är inte alltid helt lätt att gå på upptäcksfärd i underjorden med familjens yngsta medlemmar. Det är mörkt, kallt och fuktigt och det finns garanterat spindlar och i värsta fall även ett och annat stort och elakt troll! Vi har dock hittat några härligt mörka äventyr djupt nere i grottor och lavatunnlar som hela familjen älskade – ställen som är garanterat säkra från troll (men inte från spindlar)!

Läs mer

Europas 5 mest romantiska städer

Glöm Paris. Glöm Rom. De mest romantiska städerna i Europa är varken storstäder eller speciellt välkända. Här kommer 5 heta tips för en långweekend i kärlekens tecken.

Läs mer

Fotoalbum från Salzburg

(14 bilder) Det är väldigt konstigt att ”Fika” är ett svenskt ord. När våra fika-traditioner sträcker sig från torra kanelbullar till smuliga sockerkakor, är Salzburg en riktig oas av fluffiga gräddbakelser och krämigt kaffe.

Läs mer

ÖSTerrike Placeholder
ÖSTerrike