Om mig

HEJ! DET ÄR JAG SOM ÄR EVA!

RUCKSACK är resebloggen för alla äventyrslystna resenärer och familjer som tycker om vacker natur, upplevelser och historiska platser, men hellre bor på ett snyggt designhotell än i ett läckande tält. Varför sajten heter rucksack? När vi upptäcker världen gör vi det oftast med en ryggsäck (rucksack) på ryggen – fylld med kamerautrustning, matsäck och ett glatt humör!

Vi har alltid rest mycket tillsammans och vi älskar att upptäcka nya saker. För oss är det inte viktigt att pricka av länder på en lista, vi åker till de platser vi vill se och upptäcka. Det är längtan efter vackra landskap, naturupplevelser och storstadsliv som triggar vår reslust och vi lägger mycket av vår tid åt att planera den perfekta resrutten och hitta unika boenden och upplevelser. Tillsammans har vi i familjen upplevt allt från små bladmyror i Australiens regnskogar till hoppande knölvalar i Quebec. Arkitektur, mat och människor – allt är en del av upplevelsen när man reser.

Att resa med barn har lagt till en ny dimension till vårt resande och det känns som ett privilegium att få upptäcka världen genom ett barns ögon. Man behöver ju faktiskt inte börja åka charter bara för att man fått barn, det går alldeles utmärkt att åka på familjeäventyr – det krävs bara lite mer planering. Vart vi är på väg just nu? Antagligen till något hörn av världen vi inte sett ännu! Jag slutade räkna länder när jag varit i 50 stycken, men världen är stor och vi har mycket kvar att upptäcka.

Rucksack har en integritetspolicy (GDPR), läs mer om den här.

Medlemsskap

Follow us on Travel Massive

Mer om mig!

Namn: Eva Gyllenberg
Här bor jag: Stockholm
Vad jag gör till vardags: Jag jobbar som Business Controller på ett stort svenska företag. Så jag är naturligt en kostnadsmedveten resenär!
Var jag får inspiration ifrån: Jag läser mycket – både pappersmagasin och resebloggar på webben. Även Instagram ger mig mycket inspiration – jag älskar vackra bilder! Det finns många bra bloggare som är medlemmar i Svenska Resebloggar – kolla gärna där!
Favoritresmål: Australien – oslagbar etta! Kan inte få nog av detta underbara land!
Favoritvarumärken:  Några stora varumärken inom resor som jag ofta bokar är hotellkedjorna Four Seasons Hotels, Intercontinental Hotels, Hotel Indigo och flygbolagen Emirates, SAS och Qantas. Sedan gillar jag även Samsonites resväskor – då behöver jag inte oroa mig för bagaget! När det gäller fotografering använder jag främst Nikon.
Förebild (person): Jag har inte en förebild, utan många förebilder – både inom mitt yrkesliv och privat. Det gemensamma är att de är starka, ärliga, kreativa, kompetenta och självständiga kvinnor med mycket energi!
Oanad talang: Jag är rätt så vass på att laga mat! Speciellt asiatiskt!
Det här drömmer jag om att få göra: Flyga på en av Four Seasons jorden-runt-resor med deras privata plan! Skulle passa mig perfekt! Spännande resmål och all the way Four Seasons service, hotell och mat. En riktig drömresa!
Mitt motto i livet: Ingen annan kan göra det bättre!

Vill du veta ännu mer om mig? Här har du mina svar på 10 resefrågor!

 

 

3 Comments

 • Reply
  Moa
  28 februari, 2019 at 8:27

  Kul att hitta någon för mig ny reseblogg!

  • Eva på rucksack.se
   28 februari, 2019 at 8:41

   Roligt att du hittat hit Moa! 😀

 • Reply
  Lars Kroon
  28 februari, 2019 at 23:42

  Tack för en innehållsrik blogg om Kyoto !
  Just nu i Kyoto i 30 dagar
  Senior backpacker som rest på världens alla sju
  kontinenter sen 2003
  Mina favoriter är Patagonien, Tibet, Kina
  Min reseberättelse 2009 Möten i Söderhavet finns i SvD Mintur

Leave a Reply