Matstånd i Thailand

Nybörjarmisstag för Thailandsresenärer

Thailandsresenärer är vi allihopa! Den här listan är inte specifika tips för Thailand, det skulle kunna gälla för alla varma länder runt om i världen. Så alla ni förstagångsturister till Costa Rica/Malaysia/Mauritius/Indien-resenärer – this one is for you!

Tips #1: Solen ÄR stark

Det tål att upprepas: Ja, du bränner dig även under en molnig dag. Ja, det är ute med 80-talssolbränna. Klä på barnen soltröjor med UV-skydd och hatt och se till att du själv håller dig till högsta möjliga solskyddsfaktor och parasoll. En lyckad semester mäts inte i solbränna. Rynkor och hudskador gör ingen glad.

Tips #2: Elefanter och tigrar är vilda djur

Alltför många resenärer hoppar glatt på en eftermiddag med elefantridning och fotografering med tigrar. Men misshandlade elefanter, förslavade apor och drogade tigrar är inget annat än djurplågeri. Lägg hellre pengarna på Världsnaturfonden och låt de vilda djuren förbli vilda.

Tips #3: Myggorna är jävligare

Undvik att bli biten av mygg. Inte bara för att myggor i tropikerna sprider både Denguefeber och Malaria, utan även för att alla bett i värme har en tendens att bli stora inflammerade bölder. Ta med dig antihistamintabletter om du vet att du kan reagera och se till att du har myggmedel – både på dagen och på natten.

Tips #4: Tänk på vad du äter

Glass är jättegott, men glass som smält och fryst och smält och fryst är inte en jättebra idé i tropikerna. Se upp med gatustånd med färsk kyckling (hur diskar de kniven mellan de skär i rå och tillagad kyckling?), färsk frukt (tvättar de frukten, och i så fall i vad för slags vatten?), öl på fat och allt som serveras rått.

Tips #5: Allt som måste importeras, är dyrt

Finns det svenskt kaffe på hotellet? Antagligen inte. Spelar det någon roll? Antagligen inte. Njut av landets traditioner och ät och drick lokal mat, så håller budgeten mycket bättre. Du behöver inte en Corona i Thailand, en Chang går precis lika bra.

Tips #6: Du svettas mer än du tror

Ont i huvudet lite mer än vanligt? Drick vatten, inget annat. 2-3 liter per dag. Vänta inte tills du känner dig törstig – då är du redan på väg att bli uttorkad.

Tips #7: Du kan inte dricka kranvattnet

Utgå alltid från att du inte kan borsta tänderna i kranvattnet om du är i Asien, Afrika eller Sydamerika. Det finns undantag såklart – Aruba, Australien, Japan, Nya Zeeland, Kanada, Hong Kong, Singapore, USA och i princip hela Europa – men chansa inte innan du är säker. Finns det gratis vatten på flaska i rummet är det ett tecken på att de inte förväntar sig att du ska dricka kranvatten.

 

 

LÄMNA EN KOMMENTAR

0 kommentarer

  Lämna ett svar

  Pansea Beach - Phuket - Thailand

  Fotoalbum från Phuket

  (28 bilder) Statistiskt sett har ni alla redan varit här, men det finns en orsak till att Phuket fortsätter att toppa listorna över våra mest populära resmål. Här hittar du över 50 femstjärniga hotell, högklassiga restauranger, stora leenden och prisvärda drinkar. Något för oss alla helt enkelt.

  The Slate - Phuket

  Hotellrecension: The Slate, Phuket

  The Slate, på Phukets nordvästra kust, är en underbar oas för designkräsna familjer. Hotellet ligger på mark som en gång var en gammal järngruva, vilket har format varenda detalj på hotellet. Industriell, asiatisk steam punk är nog det närmsta man kan komma att beskriva området.

  Bangkok air

  Flyga med Bangkok Airways

  Hur är det egentligen att flyga med Bangkok Airways? Vi har testat en av deras internationella linjer mellan Bangkok och Da Nang!

  OM Mig

  Hej och välkommen till Rucksack – resebloggen för alla med reseglädje och upptäckarlust!

  Jag som skriver här på Rucksack heter Eva Gyllenberg och jag hoppas att du här på bloggen ska hitta massor med inspiration och resetips för din nästa resa. Här finns guldkorn för alla som gillar vandring, natur, historia och upplevelser – oavsett ålder!

  Vill du komma i kontakt med mig? Maila mig på info@rucksack.se

  FACEBOOK

  Nationalparker

  Restips