Kanada


Kanada är USAs vänliga granne, med oändliga avstånd med vildmark, skog och berg. Kanada har faktiskt bjudit på några av de vackraste vyerna i världen som jag någonsin har sett. Kan man något annat än älska Kanada?

Vi har bilat runt i Kanada två gånger. Tre veckor i bergen i British Columbia och Alberta och fyra veckor i Québec och Ontario. Två helt olika bilsemestrar – en med kultur och en med natur. Det man snabbt kan konstatera är att Québec ibland är mer franskt än Frankrike själv och avstånden i BC verkligen inte är att leka med.


Senaste inläggen från Kanada

Världens bästa valskådning – här finns valarna!

Något av det bästa vi vet när vi reser är att få möjligheten att möta vilda djur och speciellt så älskar vi att se valar! Knölvalar, kaskelotter, vitvalar, späckhuggare, sillvalar, delfiner – nu är det snart bara blåvalar kvar att se på vår lista! För att se valar behöver du både pricka rätt säsong, rätt väder och ha en stor gnutta tur. Här är våra 4 favoritplatser för att träffa på havets jättar.

Läs mer

Fotoalbum från British Columbia

(46 bilder) Ingen naturupplevelse som vi har upplevt hittills har slagit British Columbia i Kanada på fingrarna. Det går inte att säga något annat än att allt här är grandiost. Bergen, färgerna, djurupplevelserna (såg bland annat 5 björnar!), vattenfallen, glaciärerna – alla är riktiga wow-upplevelser. Barrskogen ligger som ett välansat skägg över hela området och snön på bergen smälter aldrig. Det här är lättillgänglig och övernaturlig vildmark för alla åldrar och för alla erfarenheter. Förbered dig på att bli knockad.

Läs mer

Kanada Placeholder
Kanada