Bryce Canyon

Julkalendern: Lucka 15

Hoodoos så stolta ur öknen sig sträcker
En vandring i dalen absolut inte räcker

Bryce Canyon

Bryce Canyon National Park i Utah, är en nationalpark som bjuder på landskap som ser ut att vara påhittade. Här på 2500 meters höjd över havet, hittar du smala klippor som skapats av erosion – så kallade hoodoos. Vissa av dem är uppemot 30 meter höga! Vandra ner i dalen bland hundratals hoodos och känn dig som en liten smurf. Men ta med dig mängder med vatten – det är otroligt varmt här på sommaren.

Läs mer om att bila i Utah i inlägget Bila i Utah & Arizona – Nationalparker och storslagna vyer.

Bryce Canyon Placeholder
Bryce Canyon

LÄMNA EN KOMMENTAR

4 Kommentarer

 • Profilbild
  Svara
  Helena - Oh darling, let's be adventurers
  15 december, 2018 at 13:42

  Jag var i Bryce för två år sen och wow, vilken häftig park verkligen! Lyckades tajma in första snön där också och det var såå vackert!

  • Eva på rucksack.se
   Eva på rucksack.se
   16 december, 2018 at 10:24

   Måste ha varit helt gudomligt vackert att vandra här med lite snö! Ett riktigt sagolandskap! Säkert en lite mer behaglig temperatur än vi hade när vi varit här (båda gångerna) mitt i sommaren…?

 • Profilbild
  Svara
  FREEDOMtravel
  16 december, 2018 at 22:15

  Wow, naturen är verkligen kreativ! Kulturen i USA lockar mig inte så mycket, men naturen, fantastisk!

  • Eva på rucksack.se
   Eva på rucksack.se
   17 december, 2018 at 19:14

   Jag håller helt med dig! Naturen är helt fantastisk i USA! Jag skulle kunna skippa alla stora städer i USA och bara hänga i nationalparker de närmsta åren utan att tröttna! Även om jag erkänner att jag lite grann gillar Cowboy-kulturen också… (om man nu kan kalla den för kultur? ?)

Lämna ett svar

Abel Tasman National Park

Julkalendern: Lucka 23

Vi på kustleden vandrar över gyllene stränder.
Det klarblå havet och kekenos är våra fränder.

Olympic national park

Julkalendern: Lucka 22

Bland vampyrer och på steniga stränder vi går.
En magisk dimma, regnskog och snöklädda toppar vi får.

Atherton-Tablelands

Julkalendern: Lucka 21

Kaffeplantage, vattenfall och teodlingar gröna
Vyerna i regnskogen på platån är bedårande sköna.

OM Mig

Gillar du min blogg? Stöd gärna mig med en röst i Apollos resebloggartävling ”Årets reseinspiratör”!

Hej och välkommen till Rucksack – resebloggen för alla med reseglädje och upptäckarlust!

Jag som skriver här på Rucksack heter Eva Gyllenberg och jag hoppas att du här på bloggen ska hitta massor med inspiration och resetips för din nästa resa. Här finns guldkorn för alla som gillar vandring, natur, historia och upplevelser – oavsett ålder!

Vill du komma i kontakt med mig? Maila mig på info@rucksack.se

FACEBOOK

Nationalparker

Restips

%d bloggare gillar detta: