Japan


Neonljus, toalettofflor, miljoner människor, jordbävningar, sushi och snabbtåg. Japan är landet där allt löses med noggrannhet och perfektion. I landet av punktlighet missar du tåget om du kommer till perrongen 10 sekunder för sent. Inte riktigt samma sak som en ”SL-minut” här hemma.

När man ska semestra i Japan, är det bra att vara mentalt förberedd på att det kommer att bli en del förvirring på resan. Vi hamnade i situationer där ingen pratade engelska och vi hade ingen aning om var vi var. Men tack vara de mest hjälpfulla och älskvärda människor vi någonsin träffat så löste sig allt alltid till det bästa. I Japan är allt extraordinärt, även människorna.

Vill du läsa mer om resten av Asien? Titta in på min Asien-sida!


Senaste inläggen från Japan

21 foton som får dig att vilja åka till Japan

När hösten kommer in på knuten och det börjar krypa i resenerven är det bra med lite inspiration för att slippa hamna i gamla tankebanor. Här kommer 21 av mina favoritbilder från vår tågluff i Japan (för alldeles för länge sedan), som gör att jag seriöst funderar på om det inte är dags att åka tillbaka igen!

Läs mer

Reseguide: Tågluffa i Japan

Att tågluffa i Japan är kan vara busenkelt vissa dagar och oändligt svårt andra dagar. Hur mycket du än läser på om traditioner och sociala regler känner man sig som som en äkta turist varje gång man råkar gå iväg med sina toalettofflor utanför toaletten eller av misstag råkar beställa kycklingskinn på spett till middag.

Läs mer

Recept: Gyoza

Det här är vårt favoritrecept på Gyoza, glöm inte dippen – det är halva njutningen!

Läs mer

Japan Placeholder
Japan