Icelandic Apartments

Hotellrecension: Icelandic Apartments, Reykjavik

Vi hade tre kriterier när vi skulle boka boende i Reykjavik: Prisvärt, praktiskt läge (ur hyrbilssynpunkt) och med kök. Efter mycket sökande fastnade vi för Icelandic Apartment i Kópavagur, strax söder om Reykjavik. Ett riktigt fynd!

LÄGE

Då vi hade tillgång till hyrbil, var läget inte den viktigaste faktorn för oss. Självklart hade det varit trevligt att bo mitt i Reykjavik, men då vi inte ville betala så mycket för varken rum eller parkering var det inte ett alternativ. Icelandic Apartments ligger endast 15 minuter med bil utanför centrala Reykjavik, i ett nybyggt område med flertalet lägenhetshotell och kontor i Kópavagur. På gångavstånd finns några mindre restauranger/snabbmatställen och en Bónus (mataffär), men det är i princip allt. Parkeringen är dock gratis och många av rummen har utsikt över den närliggande sjön. Läget är dock smidigt för att snabbt komma ut på vägarna för dagsutflykter och i princip allt du behöver finns inom 10 minuters bilkörning.

Icelandic Apartments

RUMMEN

Icelandic Apartments har tre sorters rum: Small, Standard och Superior. Vi bokade ett Standardrum för fyra personer, med en Queensize säng och en bäddsoffa. Rummet var utrustat med ett helkaklat badrum med toalett, handfat och regndusch. Det fanns ett kök med två kokplattor, fläkt, kylskåp, kaffemaskin, microvågsugn, diskmaskin och fint porslin. Ett runt matbord och fyra stolar samsades i den sociala delen av rummet med bäddsoffa, soffbord, fåtölj och TV.

Fyra detaljer som jag uppskattade extra mycket med vår lägenhet var brandfilten, brandsläckaren, de fina sängkläderna och parkettgolvet. Känns alltid lite fräschare när hotellen skippar heltäckningsmattorna!

Icelandic Apartments

SERVICE

Det fanns en liten reception som var öppen mellan 9-17 varje dag, städning ingick var fjärde dag. En basuppsättning av förbrukningsvaror som toalettpapper, diskmaskinstabletter, diskmedel, kaffe och schampo/tvål ingick, men fylldes inte på under de fyra dagar vi bodde här. Vi hade faktiskt det på känn, så vi hade packat med oss några extra toapappersrullar och diskmaskinstabletter. Handdukar och sängkläder byts också var fjärde dag. Hotellets wifi är riktigt snabbt och parkeringen är gratis.

Då receptionen inte är öppen dygnet runt, har de ett smart system med nyckelskåp med kod som gör att du kan checka in när som helst på dygnet. Koden mailas ut några dagar innan ankomst, funkade väldigt smidigt.

Vår kaffemaskin visade sig vara trasig, men tjejen i receptionen fixade det snabbt.

Icelandic Apartments

SÅ, VAD BLEV DET SAMLADE FAMILJEBETYGET?

Prisvärt, praktiskt, rent, fräscht och med ett välutrustat kök. Passade oss perfekt för denna resa och vi skulle definitivt kunna bo här igen! Det enda jag saknade var påfyllnad av kaffekapslar och städredskap.

Rum
Läget
Service
Average

VILL DU LÄSA MER OM ISLAND?

 • På min Islandssida hittar du massor av mer information
 • Hotellets egen sida hittar du här.

 

LÄMNA EN KOMMENTAR

0 kommentarer

  Lämna ett svar

  The Surin - Phuket

  Vad betyder egentligen hotellens stjärnor?

  Undrar du över vad hotellstjärnorna egentligen betyder? Hur kan det skilja så mycket mellan olika hotell? Svaret visade sig vara både rätt så enkelt och rätt så svårt.

  Quinta de Casaldronho

  Bo på vingård i Portugal – Quinta de Casaldronho

  Jag hade bestämt mig för att bo minst en natt på en vingård när vi var i Portugal. Jag såg framför mig runda kullar med branta vinodlingar där jag skulle serveras gårdens krispiga vita vin i kondenssvettiga glas i solnedgången. Så, hur blev det egentligen?

  Hotel Eurostars Heroismo Porto

  Hotel Eurostars Heroismo – Porto

  Det är inte helt lätt att hitta ett hotell i Porto med parkeringshus, men Eurostars Heroismo var både snyggt, fräscht och praktiskt!

  OM Mig

  Gillar du min blogg? Stöd gärna mig med en röst i Apollos resebloggartävling ”Årets reseinspiratör”!

  Hej och välkommen till Rucksack – resebloggen för alla med reseglädje och upptäckarlust!

  Jag som skriver här på Rucksack heter Eva Gyllenberg och jag hoppas att du här på bloggen ska hitta massor med inspiration och resetips för din nästa resa. Här finns guldkorn för alla som gillar vandring, natur, historia och upplevelser – oavsett ålder!

  Vill du komma i kontakt med mig? Maila mig på info@rucksack.se

  FACEBOOK

  Nationalparker

  Restips