En väntad, men sorglig, resa till Malmö

Ofta kommer frågan upp i olika resforum. ”Varför reser du?”. Svaren kretsar inte alltför sällan kring ”sol och värme” och ”upptäcka nya saker”. Man glömmer lätt bort att ibland så reser man inte för resandets skull, utan för att något har hänt med nära och kära. Det fick vi erfara i helgen när vi hastigt fick resa ner till Skåne, då min svärfar begett sig av på den eviga resan.

Ofta när vi planerar resor bokar vi minst en månad i förväg och anpassar oss efter datum med billigare priser. Men denna gång var det inte läge att fundera på varken pris eller utbud. Vi fick ta det som fanns och till det pris som gavs och inte fundera så mycket. Alla snabbtåg var redan fullbokade och flygpriserna var rent ut sagt löjligt höga. Bil hade självklart varit ett val om vi alla kunnat åka samtidigt (vilket vi inte kunde). Så de fick bli vanliga långsamma tåg till överpris. Flyg och tåg måste vara den enda branch där överblivna produkter blir dyrare ju närmre bäst-före-datumet man kommer.

Så här sitter vi nu all tre på det långsamma tåget från Malmö. Våra hörlurar är på och vi tänker, ser på Netflix och tänker lite till. På livet. På hur glada vi är åt att ha varandra. Om vi har missat något praktiskt. På vad som händer nu. Ibland så är inte resor varken efterlängtade eller härliga och tar oss inte varken till sol eller till spännande nya platser. Men i slutändan kanske dessa resor är de resor som verkligen verkligen betyder något. ❤️

LÄMNA EN KOMMENTAR

2 Kommentarer

 • Profilbild
  Svara
  Lindha Älenmark
  24 september, 2018 at 13:19

  Beklagar Eva.. Tycker du beskrev allt väldigt fint. Och ibland känns det som när man får tråktid och tid för eftertanke så föds det samtidigt något gott ur det. Hoppas nästa resa blir mer planerad och rolig 🙂

  • Eva på rucksack.se
   Eva på rucksack.se
   25 september, 2018 at 23:28

   Tack Lindha ❤️ Inte lätt att skriva om sådana här saker. Hoppas allt är bra med er!

Lämna ett svar

Finalist i Årets reseinspiratör, behöver din hjälp!

Jag är så otroligt glad att berätta att jag är i final i Apollos resebloggartävling!! Tusen tack fina ni för alla era röster, utan er hade jag inte kommit så här långt! Nu behöver jag er hjälp igen!

Eva Gyllenberg reseinspiratör

Årets reseinspiratör 2019?

Ibland bloggar jag om livet. Oftast bloggar jag om resor. För är det något jag brinner för – så är det att resa och att fotografera! Vill ni veta något kul? Jag (och Rucksack) har blivit nominerad till årets reseinspiratör 2019 av Apollo!

OM Mig

Gillar du min blogg? Stöd gärna mig med en röst i Apollos resebloggartävling ”Årets reseinspiratör”!

Hej och välkommen till Rucksack – resebloggen för alla med reseglädje och upptäckarlust!

Jag som skriver här på Rucksack heter Eva Gyllenberg och jag hoppas att du här på bloggen ska hitta massor med inspiration och resetips för din nästa resa. Här finns guldkorn för alla som gillar vandring, natur, historia och upplevelser – oavsett ålder!

Vill du komma i kontakt med mig? Maila mig på info@rucksack.se

FACEBOOK

Nationalparker

Restips

%d bloggare gillar detta: