Skuleskogen Nationalpark

En riktigt GOD JUL från den sista luckan i kalendern!

Min barndoms landskap jag i många år glömt av.
Men vyerna i Norrland är vackra – både i skreva, skog och hav.

Skuleskogen Nationalpark

Julaftonens lucka tar oss till Skuleskogens nationalpark i Höga kusten i mellersta Norrland. Här i Skulebacken åkte jag slalom när jag var liten. Skolans friluftsdagar gick till vandringar i den dramatiska Slottdalsskrevan. Även vackra saker kan bli vardag. Nuförtiden ser jag på Höga kusten med lite andra ögon än tidigare. Ett unikt område med en landhöjning på nästan 1 cm per år. Öarna blir större, stränderna bredare, bergen högre. Jag förstår plötsligt mängden tyska turister. Det här är ett område som vi alla borde uppleva. Även om det tog mig 30 år att uppskatta det.

Ha nu en helt underbar julafton kära vänner! Nu ska jag höja volymen på julmusiken, ta på ullstrumporna och mysa med en bok. Och kom ihåg – julen är en tid för vila och omtanke, inte för stress och måsten! Kram på er!

Vill du förresten få reseinspiration från 23 andra nationalparker från runt omkring vår värld? Titta in i julkalenderns 23 andra luckor här!

Skuleskogen NationalparkSkuleskogen Nationalpark Skuleskogen Nationalpark Skuleskogen Nationalpark Skuleskogen Nationalpark

 

LÄMNA EN KOMMENTAR

0 kommentarer

  Lämna ett svar

  OM Mig

  Hej och välkommen till Rucksack – resebloggen för alla med reseglädje och upptäckarlust!

  Jag som skriver här på Rucksack heter Eva Gyllenberg och jag hoppas att du här på bloggen ska hitta massor med inspiration och resetips för din nästa resa. Här finns guldkorn för alla som gillar vandring, natur, historia och upplevelser – oavsett ålder!

  Vill du komma i kontakt med mig? Maila mig på info@rucksack.se

  FACEBOOK

  Nationalparker

  Restips