Italien

Drömmen om Italien – planering pågår!

Det är snart 25 år sedan jag bilade i Toscana senast. 25 år sedan! Om jag inte känt mig gammal tidigare, så gör jag det definitivt nu när jag satte ner siffran på pränt. Efter den resan har jag varit i Milano, Pisa, Florens, Gardasjön, Verona och vandrat i Dolomiterna. Dottern har bara upplevt norra Italien och jag längtar otroligt efter att få vandra runt på Florens gator igen. Så, i vår bär det av på bilsemester i Italien! 

Planen är att bila runt med start och slut i Milano, med dagsetapper på ungefär 20 mil. 20 mil per dag för oss känns som en barnlek, vi brukar oftast behöva köra betydligt längre mellan sevärdheterna när vi bilar i andra delar av världen.

Så hur ser planerna ut i stort just nu? Jag fick supermycket bra tips från er på Instagram, så jag har lagt en plan för att få med så många av era guldkorn som möjligt! 

Dag 1: Ankomst Milano.

Dag 2: Utforska Portofino och mysiga Sestri Levante

Dag 3: Cinque Terre – vandring och vackra vyer

Dag 4: Pisa och San Gimignano

Dag 5-7: Toscana, Florens, Siena och vingårdar 

Dag 8: Venedig (självklart med palatsboende!)

Dag 9: Verona, Bassano del Grappa och Gardasjön (vill absolut besöka Lazise, där vi var för 15 år sedan)

Dag 10: Comosjön (tack för alla tips om Como! Verkar vara en pärla!)

Dag 11: Bergamo och hemresa från Milano

Späckat schema, men känns ändå helt görbart! Är det något som jag borde tänka om kring i planeringen, eller låter det som en bra plan? Har jag missat något? Vad behöver jag förboka?
Hit me!

LÄMNA EN KOMMENTAR

6 Kommentarer

 • Profilbild
  Svara
  Ann
  24 januari, 2019 at 16:57

  Oj vad härligt!
  Ja Pisa har jag varit i, Knights square var en av de platser jag tyckte bäst om där. Det var där uttrycket Deus Vult myntades, som betyder Gud vill det, som ropades ut på Knights square för att få folket att följa korståget.

  • Eva på rucksack.se
   Eva på rucksack.se
   24 januari, 2019 at 18:27

   Det hade jag ingen aning om! Ska lägga Knights Square på minnet! Tack för tipset! ???

 • Profilbild
  Svara
  FREEDOMtravel
  25 januari, 2019 at 21:57

  Fina ställen! Och härlig resa! Det låter späckat visserligen, men om det inte är under för lång tid så funkar det nog! (Vi brukar alltid späcka väldigt mycket, sedan säger jag att vi ska ta det lugnare nästa gång, men så blir det inte ;))

  • Eva på rucksack.se
   Eva på rucksack.se
   26 januari, 2019 at 11:23

   Ha ha, känner igen det där med att ”nästa gång ska vi ta det lugnare”! Jag tänker att rutten är görbar mest på grund av att det är lågsäsong, boendena är förbokade och det är (förhoppningsvis) inte lika hysteriskt mycket turister på våren som under sommaren. Vi får väl se om mina planer håller när vi kommer till Florens! 😀

 • Profilbild
  Svara
  Cathinka - På vift!
  29 januari, 2019 at 17:19

  Fantastiskt härlig resa, Italien kan liksom aldrig bli fel. Vandrade i Toscana förra året. Kan varmt rekommenderas om ni får en dag över:).

  • Eva på rucksack.se
   Eva på rucksack.se
   29 januari, 2019 at 17:22

   Jag längtar sjukt mycket! Bara tanken på all god mat gör mig lycklig! 🙂 Åh, har du skrivit om Toscana-vandringen på bloggen? Ska gå in och kolla! Tack snälla du!

Lämna ett svar

10 resefrågor om mig

Nu när ni snart vet allt om hur man planerar den ultimata bilsemestern och var i Queensland man hittar de bästa skaldjuren, kanske ni undrar lite vem jag egentligen? Vad är jag för typ av resenär? Här kommer 10 snabba frågor om mig!

Recept: Palak Paneer – den indiska rätten jag aldrig åt i Indien

En rätt som jag hoppats få äta varje gång jag varit i Indien, är Palak Paneer. Jag vet inte om jag varit i fel delar av Indien, men rätten har lyst med sin frånvaro. På Sri Lanka åt jag dock en riktigt bra variant, vilket detta recept påminner om. Vem behöver take away när den hemmalagade är så mycket bättre?

Det här med att bli sjuk på semestern

Februari. Vabruari. En månad fylld av otäckt hostande människor i kollektivtrafiken och evigt snorande barn. Ni har säkert redan gissat det. Mitt sportlov blev inte så aktivt som jag hoppats på. Jag har tillbringat en skidsemester i Schweiz under en filt på ett hotellrum.

OM Mig

Hej och välkommen till Rucksack – resebloggen för alla med reseglädje och upptäckarlust!

Jag som skriver här på Rucksack heter Eva Gyllenberg och jag hoppas att du här på bloggen ska hitta massor med inspiration och resetips för din nästa resa. Här finns guldkorn för alla som gillar vandring, natur, historia och upplevelser – oavsett ålder!

Vill du komma i kontakt med mig? Maila mig på info@rucksack.se

FACEBOOK

Nationalparker

Restips

%d bloggare gillar detta: