Att tänka på innan du åker på semester till Tyskland

Som svensk turist är det lätt att pipa ner på bilsemester till Tyskland, men hur enkelt är det egentligen att vara turist i Tyskland? Här kommer 5 saker du behöver tänka på innan du svänger ut på de tyska vägarna.

Kontokort

Räkna inte med att något ställe utom hotellen tar kontokort. Inte ens bensinmackar, museum eller zoon. I Tyskland är det kontanter eller laddningsbara kontantkort som gäller, så ta med mer än du tänkt dig! Behöver du ta ut pengar på plats, hittar du bankomater inne på bankkontoren.

Köer på autobahn

Räkna inte med att trafiken flyter på Autobahn. Det är alltsom oftast köer – speciellt nära större städer. Använd Google maps om du har möjlighet, så har du alltid information om när/var/hur det är köer och du kan planera om din rutt i god tid. Ska du med en färja eller måste passa en tid – ta i rejält med marginaler.

Maten

Är du vegetarian? Då kommer du att få det tufft. En sallad innebär i princip alltid bara en tallrik med grönsallad (och kött) och alla andra grönsaker kokas till oigenkännlighet. Lär dig skilja på Gemüse och Salad – Gemüse är kokta/stekta grönsaker.

Köra bil på autobahn

Se mer i backspegeln än framåt och håll avstånd. Många kör väldigt snabbt, hamnar du sist i en kö (stau på tyska) så slå snabbt på varningsblinkers så att bilen bakon (som kör i 200km/h) har en chans att se faran.

Dubbdäck

Förbjudet i Tyskland. Byt till dubbfria vinterdäck innan avfärd under vinterväglag.

LÄMNA EN KOMMENTAR

0 kommentarer

  Lämna ett svar

  Topp 5 fina platser att besöka i Tyskland

  Mitt i Europas hjärta ligger stora Tyskland. För vissa är Tyskland enbart en vägsträcka på vägen ner till Sydeuropa. För andra är Tyskland en oändligt stor källa för hippa nattklubbar. Vi har hittat några pärlor som passar att besöka oavsett om du gillar kultur, natur, ädla drycker, shopping eller historia.

  OM Mig

  Hej och välkommen till Rucksack – resebloggen för alla med reseglädje och upptäckarlust!

  Jag som skriver här på Rucksack heter Eva Gyllenberg och jag hoppas att du här på bloggen ska hitta massor med inspiration och resetips för din nästa resa. Här finns guldkorn för alla som gillar vandring, natur, historia och upplevelser – oavsett ålder!

  Vill du komma i kontakt med mig? Maila mig på info@rucksack.se

  FACEBOOK

  Nationalparker

  Restips