Aruba baby!

Anna Book visste inte hur rätt hon hade när hon för många år sedan sjöng ”ABC – du är i mina tankar”. Efter att ha varit på Aruba – en av ABC-öarna – är det lätt att drömma sig tillbaka i tankarna.

De flesta hotell ligger endera på Palm Beach eller på Eagle/Manchego beach. Palm beach är den livligaste stranden, med alla stora hotellkedjor och med massor av aktiviteter och (amerikanska) restauranger. Eagle/Manchego beach är lugnare, mer all-inclusive och med några boutique-hotell.  Så är du en person som vill ha lite omväxling, är Palm Beach ditt alternativ. Men oroa dig inte om du känner att du valt fel område. Lokalbussarna är både superfräscha, pålitliga och billiga. Och på en ö som Aruba finns inget som heter avstånd.

En dagsutflykt med hyrbil ett (eller flera) varv runt ön kan vara en bra idé om du tröttnat på stranden, men förvänta dig inga underverk. Stanna vid den (ö)kända fyren, strutsfarmen och vid nationalparken Arikok. Ta ett bad vid den omskrivna (men inte så fina) Baby Beach med utsikt över en oljeraffinaderi(!) och shoppa i huvudstaden Oranjestad. Eller så stannar ni bara vid hotellet och gör det man gör allra bäst på Aruba. Eat. Drink. Sleep. Repeat.

Bäst på Aruba: De vita stränderna och solnedgångarna på Palm Beach! Svårslagna!
Aruba passar bäst för: Par/familjer som vill ha en luuuugn semester med bra standard (och utan magproblem)
Aruba passar inte för: De rastlösa. Om du inte gillar yoga.
Mest irriterande: Hotellens kösystem för solstolar som får dig att kliva upp och köa i ottan – och priserna för att boka dem! Crazy!
Budgetmässigt: Ska du vara beredd på den höga dollarkursen
Djurliv: Iguanas och getter
Visum: Behövs inte för svenskar, då Aruba tillhör Holland
Vaccinationer: Bara standard – Hepatit A/B
El: 110 Volt – ta med adapter

Aruba Placeholder
Aruba

LÄMNA EN KOMMENTAR

0 kommentarer

  Lämna ett svar

  Jul i Umeå

  Ett vintermagiskt Umeå

  Oljepastellskimrande himlar. En soluppgång som går över till solnedgång innan man har hunnit blinka. Umeå bjöd verkligen på sin vackraste vinterskrud när vi julpromenerade i år.

  Tallinn - Estland

  Fotoalbum från Tallinn

  Här kommer en kaskad av bilder från vår weekend i Tallinn. Närmare bestämt 32 stycken foton från Gamla stan. Med och utan paraply.

  Colmar-Frankrike

  Colmar – Frankrikes gulligaste stad

  Bland böljande gröna kullar och soliga vingårdar i Alsace ligger en liten stad där tiden stannat någon gång under medeltiden. Colmar är faktiskt så gullig att det nästan gör ont i hjärtat.

  OM Mig

  Hej och välkommen till Rucksack – resebloggen för alla med reseglädje och upptäckarlust!

  Jag som skriver här på Rucksack heter Eva Gyllenberg och jag hoppas att du här på bloggen ska hitta massor med inspiration och resetips för din nästa resa. Här finns guldkorn för alla som gillar vandring, natur, historia och upplevelser – oavsett ålder!

  Vill du komma i kontakt med mig? Maila mig på info@rucksack.se

  FACEBOOK

  Nationalparker

  Restips