5 resmål för äventyrliga familjer

Att åka på familjeäventyr ger fantastiska minnen och knyter samman familjen på ett sätt som inga andra resor kan göra. Vi har några favoritställen som passar alldeles utmärkt för barn i upptäckaråldern.

#1 Queensland, Australien

DSC_7844

Snorkla på stora barriärrevet, åk båt bland stora saltvattenkrokodiler, smyg efter skygga näbbdjur eller titta på hoppande knölvalar. Ät frukost bland nyfikna kakaduor och vandra bland wallabys och gröna trädormar. Eller hitta en stor lurvig spindel i duschen på morgonen i ditt regnskogshus. Norra Australien är fantastiskt för familjeäventyr.

#2 Singapore

DSC_9082Bästa storstaden för familjeäventyr! Universal Studios, 4 zoon, vattenpark, naturskyddsområden med apor, trädgårdar som hänger i luften. Singapore har allt för cementäventyr.

#3 Maui

DSC_0645 kopieraÄventyrssemestern för familjer som gillar vatten hittar du på Hawaii. Maui har allt från vandring på vulkanen Haleakala till surfning och bad på stränder av alla möjliga färger. Spana på valar eller snorkla bland hajar.

#4 New Mexico / Arizona

DSC_2618New Mexico och Arizonas nationalparker bjuder in till grymma upplevelser i allt från Carlsbad Caverns fantastiska värld djupt under jorden, till pulkaåkning på kalksandsdynorna i White Sands och ranchliv med hästridning och kofösning. Här finns allt för en aktiv semester i öknens hetta.

#5 Italienska alperna

DSC_2521Kring Bolzano ligger några av de vackraste bergen i alperna, Dolomiterna. Här vandrar du på olika toppar varje dag med hjälp av ett väl utbyggt nät av linbanor. Välj vandringsled efter ålder på dina barn och ni kommer att få härliga dagar med mycket mys och sol i de små alphyddorna efter vägen. Kanske slinker det till och med ner en apfelstrudel på toppen.

LÄMNA EN KOMMENTAR

0 kommentarer

  Lämna ett svar

  Nationalparker i USA – topp 7 för barn i upptäckaråldern

  Nationalparkerna i USA är en guldgruva om man reser med barn. De har speciella program som fokuserar på barn och dess nyfikenhet. En extra sporre är att man kan få en Junior Park Ranger bricka efter att högtidligt svurit Park Ranger eden framför en äkta park ranger.

  Yasuragi Kids

  Yasuragi kids – en heldag med familjespa

  Vi har badat oss skrynkliga på det nyrenoverade japanska spahotellet Yasuragi, som under sommarmånaderna öppnar upp Yasuragi kids för familjespa!

  New York med barn – Topp 6 sevärdheter

  Resa till New York med barn? Definitivt! Här hittar du vår dotters topplista med sevärdheter, museum och shopping för en perfekt New York semester med barn!

  OM Mig

  Hej och välkommen till Rucksack – resebloggen för alla med reseglädje och upptäckarlust!

  Jag som skriver här på Rucksack heter Eva Gyllenberg och jag hoppas att du här på bloggen ska hitta massor med inspiration och resetips för din nästa resa. Här finns guldkorn för alla som gillar vandring, natur, historia och upplevelser – oavsett ålder!

  Vill du komma i kontakt med mig? Maila mig på info@rucksack.se

  FACEBOOK

  Nationalparker

  Restips