Europa Resetips Storbritannien

5 familjevänliga restauranger i London

Det är inte svårt att hitta bra restauranger i London om man googlar runt lite, det är snarare svårt att välja restaurang med tanke på det stora utbudet. Men hur lätt är det att hitta en bra restaurang när du INTE har planerat för det? Små (och stora) ben blir trötta när man minst anat det. Magar kurrar vid helt fel tillfälle. Här kommer mina tips på fem favoriter i London: Några kräver bokning lååååångt i förväg, andra är bättre att ta till när humöret sviktar och du behöver mat snabbt.

Bästa afternoon tea: SKETCH

Du kan boka en traditionell afternoon tea på Ritz och vara supernöjd, men du kan boka en afternoon tea på Sketch och ta upplevelsen till en helt ny nivå. Det här är ett ställe som du kommer att berätta om för alla kollegor och kompisar och definitivt ett ställe som du kommer att minnas för resten av livet. I en rosa restaurang med plyschmöbler och absurda svartvita teckningar på väggarna serveras en fantastisk afternoon tea för hela familjen. För de vuxna är tillbehöret så klart champagne, för barnen ingår en ljuvlig liten nalle iklädd en stickad Sketch-tröja. Missa inte att gå på toaletten, det är nästan en utomjordisk upplevelse! I ett rum fyllt av stora ägg under ett tak av flerfärgat mosaikglas hittar du toaletterna. Varje ägg är en toalett. 

Sketch är så populärt att du nästan bokar din afternoon tea före du bokar flygbiljetterna till London. Enklast bokar du via Bookatable, där du lätt kan hitta lediga tider. Om det finns några…

Sketch – Gallery – Afternoon Tea
9 Conduit Street, London, W1S 2XG


Bästa brunchen: BILL’S

Om du akut blir hungrig när du utforskar Londons gator, är Bill’s ett prisvärt ställe för hela familjen. Med en hel hög med restauranger runt hela Storbritannien är sannolikheten stor att du har en Bill’s alldeles i närheten. Med olika menyer från morgon till kväll är detta ett populärt ställe att hänga med vänner för en brunch på helgerna med en Bloody Mary och en Eggs Benedict. Prisvärd barnmeny med många alternativ och en fräsch meny med brittisk touch för vuxna med flera vegetariska alternativ. De har dessutom en riktigt snygg grafiska profil.

Bill’s
Finns på över 20 ställen i London. Den närmast Regent Street / Picadilly ligger på 36-44 Brewer St.


 

Bästa value-for-money: KITCHEN W8

Vill du käka på en Michelin-krog utan att betala skjortan? Här kommer ett tips som är så bra att jag inte vet om jag egentligen vill dela det… Måndag till fredag kan du äta en 3-rätters gourmé-middag för under £30 på snygga Kitchen W8 i Kensington High Street. Det enda som krävs av dig är att du bokar via Bookatable och att du kan tänka dig att slå dig ner vid bordet innan klockan 19. Ingen barnmeny, men med ett så bra erbjudande som detta, är det kanske inte hela världen om någon av rätterna inte skulle vara helt i kidsens smak. Menyn skulle jag klassa som brittisk med en fransk twist.

Kitchen W8
11 – 13 Abingdon Road, Kensington


Bästa utsikten: GALVIN AT WINDOWS

London är inte känt för sina restauranger med utsikt, men på Michelin-krogen Galvin at Windows hittar du på 28:e våningen en härligt klassisk restaurang med en riktigt bra utsikt över London. Även här kan du komma riktigt billigt undan om du bokar via Bookatable och sätter dig till bords innan klockan 19 – deras grymma 3-rätters middag inklusive en Bellini kostar då endast £37 per person. Här finns även en barnmeny med ett löjligt bra pris på £10. 

Galvin at Windows
London Hilton, 22 Park Lane, London


 

Bästa kedja: WAGAMAMA

Inte alls unikt för London (finns även i Stockholm), utan en kedja med restauranger över hela Storbritannien som tilltalar alla som gillar vällagad och snabb japansk/asiatisk mat. Wagamama serverar ramen, gyoza, japansk curry, teppanyaki och omakase – i princip allt utom sushi. Jag blir alltid väldigt nöjd med deras ramen och deras ingefärakyckling är en vinnare. Barnmenyn funkar bra även för kräsna barn. Fördelen med Wagamama är att du alltid har någon i närheten av där du är och inga bokningar krävs (även om det är populärt). Snabbt, bekvämt och alltid gott!

Wagamama
En stor mängd restauranger i London, men 42 Great Marlborough street ligger väldigt nära Regent Street.


Vill du ha fler tips? Äsch, jag slänger väl in några till! 🙂

Snyggaste drinkarna: MET BAR

I hotell COMO i ena hörnet av Hyde Park hittar du snygga Met Bar. Efter en period på nittiotalet med mycket kändisar och medlemskap för att komma in, är nu baren öppen för alla. Fortfarande populär och med väldigt snygga drinkar är detta ställe värt en omväg. Om du vill bli en lika bra bartender själv, kan du gå någon av deras Coctail Masterclasses. Enklaste kursen tar trettio minuter och du får lära dig att göra två drinkar som du sedan får avnjuta – klart värt £37.

Met Bar
Old Park Ln, Mayfair, London W1K


Bästa mexikanska familjerestaurangen: WAHACA

Mexikansk street food när den är som bäst – det känns nästan som att man är i Mexiko! Finns på 16 färgglada ställen i London, med prisvärd mat som tilltalar hela familjen. Smårätterna är bäst!

Wahaca
Finns bland annat vid St Pauls – One New Change, London EC2V 6AG


Bästa italienska familjerestaurangen: JAMIE’S ITALIAN

Inte heller en unik restaurang, även den finns ju i Stockholm. Men en riktig publikfriare bland de yngre i familjen. Finns på tolv platser i London, om ni vill äta här på en helg så är det bra att boka i förväg. Riktigt bra barnmeny.

Jamie’s Italian
Finns bland annat vid Picadilly: 17-19 Denman Street

 

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Lämna ett svar